+32 (0) 495 71 86 98 info@douladomi.be

HET DOULA EFFECT

Wetenschappelijk bewezen voordelen

EEN COMPLETE BEGELEIDING

Voor, tijdens en na de geboorte

ZWANGERSCHAPS- EN BEVALLINGSCOACH

Prenatale gesprekken en aanwezigheid tijdens jouw bevalling

Wat is een doula?

Aanbeveling

Pauline & Bjordi met baby Lukas

De doula, van vrouw op vrouw

Héél kort door de bocht is een doula (uitgesproken als ‘doela’) een vrouw die andere zwangere vrouwen helpt. De term ‘doula’ komt uit het Grieks en betekent letterlijk dan ook ‘dienende vrouw’.

Een doula lijkt een nieuw begrip maar is toch al eeuwenoud. Sinds mensenheugenis hielpen vrouwen elkaar voor, tijdens en na de bevalling. De doula is er om de bijna-mama te ondersteunen, in haar kracht te zetten en de niet-medische zorg voor haar rekening te nemen. Wie beter dan een vrouw, dankzij haar eigen zwangerschapservaringen én opleidingen, kan een andere vrouw begeleiden tijdens het wonder van een geboorte.

De doula, een professionele zwangerschaps- en bevallingscoach

Héél kort door de bocht is een doula (uitgesproken als ‘doela’) een vrouw die andere zwangere vrouwen helpt een begeleidt. De term ‘doula’ komt uit het Grieks en betekent letterlijk dan ook ‘dienende vrouw’.
Een doula is professioneel en opgeleid om zwangere vrouwen én hun partners van begin tot na het einde van de zwangerschap te begeleiden en te ondersteunen. Het allerbelangrijkste wat een doula doet, is de wensen van de toekomstige mama (en partner) omzetten in een prachtige beleving.
De doula geeft antwoord op al jouw vragen en is hét kanaal voor jouw mogelijke onzekerheden uit te spreken. Dit kan heel divers zijn, van draagtechnieken, melkproductie tot zelfs samen met je baby’tje slapen.
Een doula biedt op verschillende manieren comfort aan, want je lichaam gaat uiteraard veranderen gedurende de zwangerschap. Daarvoor beschikt ze over verschillende technieken. Een doula sterkt: ze zet vrouwen in hun eigen kracht en geeft ze zelfvertrouwen.

De doula is geen vroedvrouw en de vroedvrouw is geen doula

Klinkt logisch, maar toch vraag het een beetje uitleg. Vroedvrouwen en gynaecologen houden zich bezig met het medische. Een doula is specifiek opgeleid om alle niet-medische taken op haar te nemen. Deze kunnen héél divers zijn. Dit betekent niet dat een doula niet op de hoogte is op het medische vlak, integendeel, maar ze mag géén medische taken verrichten.

Vul dit formulier in en ik contacteer je zo snel mogelijk. Tot dan!