+32 (0) 495 71 86 98 info@douladomi.be
Selecteer een pagina

"IF A DOULA WERE A DRUG, IT WOULD BE UNETHICAL NOT TO USE IT."

Dr. John H. Kennell

EEN COMPLETE BEGELEIDING

Voor, tijdens en na de geboorte

ZWANGERSCHAPS- EN BEVALLINGSCOACH

Prenatale gesprekken en aanwezigheid tijdens jouw bevalling

Waarom een doula?

Wetenschappelijk bewezen

De aanwezigheid van een doula heeft een aantal belangrijke, positieve voordelen voor zowel mama, partner als de baby. Deze voordelen zijn wetenschappelijk aangetoond door een aantal studies.

Er zijn tal van voordelen om voor een doula te kiezen, zowel op medisch als persoonlijk vlak. Dit zijn de belangrijkste medische voordelen:

  • 50% minder keizersnedes
  • 25% kortere duur van de bevalling
  • 60% minder verzoeken om een ruggenprik
  • 40% minder gebruik van oxytocine (‘inleiden’)
  • 30% minder verzoeken om pijnbestrijding
  • 40% minder gebruik vacuümpomp

tekst

Nikita & Robin kregen baby Viggo

Informeren

Een doula geeft je informatie op een neutrale manier. Het maakt niet uit voor welke soort geboorte je kiest, de doula zal jou altijd bijstaanfDe doula geeft antwoord op al jouw vragen en is hét kanaal voor jouw mogelijke onzekerheden uit te spreken. Dit kan heel divers zijn, van draagtechnieken, melkproductie tot zelfs samen met je baby’tje slapen. Een doula biedt op verschillende manieren comfort aan, want je lichaam gaat uiteraard veranderen gedurende de zwangerschap. Daarvoor beschikt ze over verschillende technieken. Een doula sterkt: ze zet vrouwen in hun eigen kracht en geeft ze zelfvertrouwen.

Neutrale informatie

Klinkt logisch, maar toch vraag het een beetje uitleg. Vroedvrouwen en gynaecologen houden zich bezig met het medische. Een doula is specifiek opgeleid om alle niet-medische taken op haar te nemen. Deze kunnen héél divers zijn: van emotioneel en lichamelijk comfort tot zelfs het maken van chocomousse!
Dit betekent niet dat een doula niet op de hoogte is op het medische vlak, integendeel, maar ze mag géén medische taken verrichten.

Op de foto helpt Doula Domi met de doptone om naar het baby’tje te luisteren, een niet-medische handeling