+32 (0) 495 71 86 98 dominique@douladomi.be

Stuitconsult

Stuitconsult rebozo Doula Domi

Stuitconsult

Een stuitligging betekent dat de baby niet met het hoofdje maar met de billetjes of de voetjes naar beneden ligt. Een stuitconsult helpt om de baby op een natuurlijke en niet-invasieve manier te helpen draaien naar hoofdligging.

Tijdens het consult leer ik je alle bewegingen en technieken en je krijgt gemakkelijke instructies mee voor thuis. Ik vertel je wat we gaan doen en waarom dit de baby kan helpen draaien. Met de rebozo, een draag- en massagedoek, maak ik je buik en bekken ontspannen om meer ruimte te maken voor jouw baby. Daarnaast gebruik ik moxa. Dit is een behandelmethode uit de traditionele Oosterse geneeskunde, waarbij een specifiek acupunctuurpunt van de blaasmeridiaan wordt verwarmd met de moxa-stick. Hierdoor verbetert de doorbloeding van de baarmoederspier en wordt de baby gestimuleerd om te bewegen.

Onderzoek toont aan dat de kans dat je baby draait, verdubbelt bij moxa-therapie mits je tijdig begint. Het beste is om te starten in week 33 of 34. Wanneer de baby niet draait binnen de twee weken, is er waarschijnlijk een reden waarom de baby deze ligging verkiest. Je hebt nog een aantal andere opties die je kan overwegen wanneer de baby in stuit blijft liggen: een uitwendige kering door een gynaecoloog (informeer goed naar de voor- en nadelen!) of een vaginale stuitbevalling, hiervoor moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

Je betaalt voor een sessie van ongeveer een uur € 55, exclusief kilometervergoeding (€ 0,35/km).