Sluitingsritueel

een prachtig ritueel waar je gedragen wordt en je mag loslaten

rouwen, vieren, eren

Rebozo sluitingsritueel

Wat mag je van een sluitingsritueel verwachten?

Na een periode van transitie word je gekoesterd en geëerd. Het is een helend en deugddoend ritueel dat diep gaat. Dit kan voor elke verandering die van betekenis is in jouw leven helend zijn.

Een sluitingsritueel wordt afgestemd op jouw wensen. Meestal bestaat het uit een warm (voeten)bad met kruiden. Je krijgt een ayurvedische, herstelbevorderende snack en drank. We maken tijd voor jouw geboorteverhaal. Je krijgt een ontspannende en verwarmende “vierhanden” lichaamsmassage. En tenslotte volgt het eigenlijke sluitingsritueel, waar jouw hele lichaam, per zone, wordt gewiegd en nadien omhuld door rebozodoeken.

Wat is een sluitingsritueel?

Dit uniek ritueel geeft jou de ruimte die je nodig hebt om je persoonlijke heling te starten, om jouw lichaam te bedanken voor al het harde werk tijdens de zwangerschap en de geboorte, om de bevalling te verwerken en opnieuw contact te maken met jouw lichaam. We vieren de transitie naar het moederschap, we rouwen om de dingen die een diepe indruk achterlieten. En we creëren een heilige ruimte, om jou als nieuwe mama te koesteren en te eren.

Het ritueel is ook helend voor andere belangrijke veranderingen, zoals zwangerschapsverlies, een stilgeboorte, een carrièrewending, een relatiebreuk enzovoort.

Wat gebeurt er precies?

We stemmen het sluitingsritueel natuurlijk helemaal af op jouw persoonlijke voorkeuren.

Warmte is een belangrijk onderdeel van het sluitingsritueel. Daarom starten we graag met een heerlijk warm bad of voetenbad met kruiden om jouw lichaam te verwarmen en te ontspannen.
Vervolgens kan je kiezen voor een vaginaal stoombad, beter bekend als een yoni-steam. Dit is een ritueel waarbij de vrouwelijke organen lokaal verwarmd worden en dat onder andere zorgt voor een goede doorbloeding.
We brengen een ayurvedische, en dus herstelbevorderende snack en drankje mee en maken tijd voor jouw (geboorte)verhaal. We luisteren graag naar hoe je de zwangerschap en de geboorte beleefd hebt als je dit met ons wilt delen. Vaak komen hier ook de eerste emoties naar boven en dit is uiteraard helemaal oké.
We gaan verder uit het hoofd en in jouw lijf met een ontspannende en verwarmende vierhanden lichaamsmassage met olie. Deze zorgt voor soepele spieren en rust in jouw lijf.

Tenslotte volgt het eigenlijke sluitingsritueel, ook wel ‘closing the bones’ genoemd.

sluitingsritueel massage

Het ritueel zelf

Het sluitingsritueel komt uit de Mexicaanse Cerrada traditie, de 40 daagse periode na de geboorte van een kind. Het sluiten van de kraamvrouw zie je in veel culturen over de hele wereld terug komen.

Tijdens dit ritueel zorgen wij voor aangepaste muziek en geur, afgestemd op jouw voorkeuren, die verdiepend gaan werken. Als je het ritueel liever in stilte wil doen, kan dit zeker ook, geef dat dan gerust aan.

We doen het ritueel op een zachte mat op de grond. Jouw hele lichaam wordt, zone per zone, gewiegd in de rebozodoeken en nadien volledig omhuld van hoofd tot voeten. De doeken worden tot een aangename spanning gebracht waardoor je volledig in jezelf kan keren en jouw lichaam en geest even helemaal tot rust komen. Rusten en zelfs in slaap vallen, zijn nu helemaal normaal. Je krijgt dan ook de tijd om hiervan te genieten alvorens we zone per zone de doeken zachtjes weer openleggen en jij kan terugkeren in de kamer en in jezelf.

Na het ritueel plan je best niet teveel meer in, rust en ontspanning en voldoende water drinken zijn dan aanbevolen.

rebozo sluitingsritueel

Praktisch

  • Het gehele sluitingsritueel duurt gemakkelijk drie à vier uur. We komen met twee om jou een fijne ervaring te geven. We nemen graag onze tijd en stemmen het tempo volledig op jou af.
  • We houden rekening met de nood aan pauzes of eventuele voedingsmomenten voor jouw baby. Het is fijn als er iemand in huis is om te zorgen voor de baby tijdens de rituelen.
  • We voorzien alle materialen en ruimen nadien ook alles netjes terug op zodat jij je hierover geen zorgen moet maken.
  • Omstreeks zes weken postpartum, na de eerste 40 dagen met de baby, kunnen we het lichaam fysiek en energetisch gaan afsluiten om jouw herstel te bevorderen.
  • Als zes weken te vroeg aanvoelen, kan dit zeker ook later nog.
  • Meer nog, een sluitingsritueel kan na elke periode van verandering in een mensenleven.
rebozo ingewikkeld met doeken

Sluitingsritueel

350

Een omvattend, helend ritueel waar jij gekoesterd en geëerd wordt.


Warm bad of voetenbad met kruiden

Yoni-steam

Ayurvedische bereidingen

Tijd voor jouw verhaal

Ontspannende en verwarmende lichaamsmassage

Rebozo sluitingsritueel


Prijs is exclusief verplaatsingsvergoeding aan € 0,41 per km.

Ik wil graag een sluitingsritueel!

Je kan ook de rituelen apart boeken, bijvoorbeeld enkel een yoni-steam of massage. Contacteer me gerust meer info.

Scroll naar top