Postnatale doula

“De eerste veertig dagen voor de komende veertig jaar.”

Een mama kan pas echt voor haar baby zorgen als er goed voor haar gezorgd wordt.

Omdat mama’s ook zorg verdienen.

doula domi postnale massage

Wat mag je van mij als postnatale doula verwachten?

Zorg en ondersteuning voor jou én je gezin.
Voeding en drankjes die het herstel bevorderen en borstvoeding stimuleren.
Aanwezigheid, een luisterend oor en delen van kennis en ervaring.
Lichaamswerk (massages, ontspanning) voor het welzijn van mama en baby.
Rituelen voor de transformatie naar het moederschap.
Praktische hulp in het huishouden.
In pakketten of op jouw maat.

Mijn zorg omdat jij ook zorgt

De start van jouw nieuw moederschap

Of je nu voor de eerste keer mama bent of al een doorgewinterde moeder, bij elke geboorte wordt ook (opnieuw) de mama geboren. Onze samenleving staat hier echter weinig bij stil en vaak hebben mama’s het gevoel ‘iets te missen’ na de geboorte. Ook is het voor nieuwe mama’s vaak lastig om voeldoende voor zichzelf te zorgen. Net daarom dat de ondersteuning van een postnatale doula enorm belangrijk is voor het welzijn van de mama en dus ook van de baby!

De start van jouw nieuw gezin

Als postnatale doula help ik mee een omgeving creëren waarin de start van jullie nieuwe gezin zacht en liefdevol mag zijn en mama in alle rust kan herstellen. Daarnaast heb ik ook aandacht voor het hele gezin. Ook zij hebben net een baby/broer/zus gekregen en moeten wennen aan dit nieuwe gezin. Jouw partner en kinderen verdienen ook de nodige aandacht en zorg.

De zorg die jij nodig hebt

Ik maak voeding en drankjes die ondersteunend werken voor het herstel in de kraamtijd en de borstvoeding en die afgestemd zijn op jouw voorkeuren en noden. Deze worden gemaakt van hoogwaardige ingrediënten, met recepten gebaseerd op de ayurvedische geneeswijze.

Door aanwezig te zijn, een luisterend oor te bieden of lichaamswerk (massages) draag ik mee zorg voor het algemeen welzijn van mama en baby.

Ik bied rituelen aan om jouw transformatie naar het moederschap te ondersteunen zoals een sluitingsritueel, yonisteam of bellybinding. Ook betrek ik jouw partner en bevraag wat hij of zij nodig heeft. Praktische ondersteuning in huishoudelijke taken is mogelijk, net zoals spelen met oudere broers en zussen, huisdieren en planten verzorgen, kraambezoek ontvangen of net verzoeken om op een andere keer terug te komen, boodschappen doen enz.

Ik gebruik graag mijn expertise indien gewenst: langvoeden, tandemvoeden, samenslapen, babydragen, homeopathie en nog veel meer. Voor medische handelingen verwijs ik je door naar de gepaste medische zorgverlener.

Praktisch

Vanaf het moment dat jij voelt dat je zorg nodig hebt, kom ik bij je thuis.
De invulling hiervan stemmen we af op jouw noden en het ritme van de baby. Ik kom graag in blokken van minimum drie uur, omdat er anders te weinig tijd is om aan jouw wensen te voldoen.

Inclusief in de prijs zitten helende kruiden om te gebruiken in de gerechten en drankjes, al het gebruik van materiaal voor massages, buikbinden, yoni steamen, sluitingsritueel … én al mijn kennis en kunnen!
Wens je dat ik een maaltijd voorzie, dan is de kost voor de nodige ingrediënten voor jou. Ik kan de boodschappen voor jou meebrengen en verwerken. Ik kan uiteraard ook zorgen voor maaltijden, niet enkel voor mama, maar voor het hele gezin.

Je kan kiezen tussen drie pakketten, waarvan pakket drie het voordeligste is in uurprijs. Uiteraard kunnen we het ook anders afspreken, want ik vind dat elke mama zorg verdient!

Alle prijzen zijn exclusief verplaatsingsvergoeding aan € 0,37 per km.

postpartum maaltijd

Pakket 1

500

Tien uur zorg


Je kiest wat je wilt:

Ayurvedische maaltijden en snacks

Massages

Voetenbad met kruiden

Yoni steam

Belly binding


De tien uur zijn geldig tot twee maanden na de bevalling. Mogelijkheid om na de tien uur uit te breiden of losse behandeling te boeken.

Ik wil dit!

Pakket 2

900

Twintig uur zorg


Alles uit pakket 1, plus rebozo sluitingsritueel.

De kans is groot dat je in dit pakket alle aspecten van mijn postnatale zorg zal ervaren.


De uren uit dit postpartum pakket zijn tot een jaar na je bevallingsdatum te gebruiken, ook het sluitinsritueel.

Ik wil dit!

Pakket 3

1600

Veertig uur zorg


Alle verzorging van pakket 2 maar dan gewoon veel vaker en meer, in totaal 40 uur ondersteuning.

Voor sommige vrouwen is het absoluut noodzaak om tijdens de hele veertigdaagse kraamtijd meerdere keren per week ondersteund te worden


Weet dat je altijd kan uitbreiden naar dit pakket als je al pakket 1 of 2 gekozen en betaald hebt. Je krijgt dan alsnog korting op de extra uren die je afneemt.

Ik wil dit!

Tussenkomst mutualiteit

De meeste ziekenfondsen voorzien een tussenkomst voor een postnatale doula.
Informeer bij jouw ziekenfonds, dit is zeker interessant!

Benieuwd naar de rituelen?

Scroll naar top