HypnoBirthing®

de Mongan Methode

Zwangerschapscursus voor een instinctieve geboorte

I am built for birth.

HypnoBirthing

Wat mag je van HypnoBirthing® verwachten

HypnoBirthing® de Mongan Methode is meer dan een zwangerschapscursus. Het is een filosofie die stelt dat een gezonde zwangere vrouw, in staat is om een prettige en zachte geboorte te hebben.

Het lichaam van de vrouw en de baby weten precies wat te doen. HypnoBirthing® leert mama’s en hun geboortepartner in vijf lessen te vertrouwen op de natuurlijke manier van baren, te ontspannen en hun lichaam te laten doen waar het voor gemaakt is.
Je leert onder andere technieken, ontspanningsoefeningen en manieren hoe je partner je optimaal kan ondersteunen.

Is HypnoBirthing geschikt voor mij?

Door HypnoBirthing® leer je vol vertrouwen naar de bevalling toe leven en vol vertrouwen zijn tijdens de geboorte.

Je leert om een sterke binding met jullie baby te creëren voor, tijdens en na de geboorte. Door alle praktische informatie over zwangerschap, geboorte en borstvoeding ben je sowieso al beter voorbereid en behoud je zelf de regie tijdens de bevalling, of dat nu thuis, in een geboortecentrum of ziekenhuis is. Door het aanleren van geboorteposities, werking van de baarmoeder, gedachtenkracht, visualisaties, bekkenbodemoefeningen, acupressuur en nog veel meer, krijg je de beste voorbereiding voor jouw bevalling. En ook voor je kindje, want je zal ook veel sneller kunnen herstellen en volledig kunnen genieten van je nieuwe gezin.

HypnoBirthing® is een beproefde, complete zwangerschapscursus voor zwangere vrouwen en hun (geboorte) partner die een soepele, fijne, ontspannen en liefdevolle geboorte wensen. Vanuit vertrouwen en kracht. Het is zowel een filosofie als een techniek. HypnoBirthing® gaat er vanuit dat je niet hoeft te leren hoe je moet bevallen, maar dat jouw lichaam instinctief al weet hoe dit moet. Je leert omgaan met beperkende gedachten en krijgt een betere controle op jouw lichaam. In een goed doordacht programma met fijne oefeningen en technieken en veel objectieve informatie krijg je een positieve kijk op de geboorte en leer je hoe je een fijne, veilige en gemakkelijke geboorte kunt bereiken.

Praktisch

  • Vijf wekelijkse lessen van 2,5 uur
  • Privé of in kleine groepjes* – minimum twee deelnemende koppels
  • Samen met je (geboorte)partner
  • Je krijgt het boek ‘HypnoBirthing® – De Mongan Methode’, geschreven door Marie F. Mongan
  • Je krijgt de originele HypnoBirthing® MP3’s
  • Je krijgt uitgebreid cursusmateriaal in het Nederlands
  • Je kan beginnen tussen 16 en 32 weken zwangerschap, starten rond 20 weken is ideaal
  • Jullie zijn bereid om thuis de technieken te oefenen, HypnoBirthing® gaat uit van conditionering van je onderbewustzijn. Dat vraagt oefening en regelmatige herhaling.

    *Prive lessen kunnen bij jou thuis of in De Geboortepraktijk in Kontich. De groepslessen gaan door in Sint-Truiden via vroedvrouwenpraktijk La Nova Vita. Contacteer me voor de nieuwste data.
Yes, ik wil inschrijven!
Doula Domi HypnoBirthing Affirmatie

Privécursus

600

Eén op één bij jou thuis


De lessenreeks in jouw eigen omgeving

Ingepland volgens jouw agenda

Meer ruimte voor persoonlijke gesprekken

Afgestemd op jouw maat


Ik wil inschrijven

Groepslessen

350

Gezellig in groep


De lessenreeks gaat door in Sint-Truiden

Op zaterdag voormiddagen

Je kan van elkaar leren

Twee tot vier koppels


Ik wil inschrijven

HypnoBirthing® combineren met doulabegeleiding?

Je kan er ook voor kiezen om HypnoBirthing® en de ondersteuning van mij als doula te combineren. De HypnoBirthing® cursus krijg je dan aan een verlaagd tarief!
Nog meer weten? Neem dan snel contact op.

De privécursus door Domi is een absolute meerwaarde. Het helpt mijn gedachten positief te richten én het brengt me dichter bij mijn partner.

Daisy & Tim


Scroll naar top