Geboortedoula

samen voor een positieve bevalling

persoonlijke één-op-één begeleiding tijdens zwangerschap en geboorte

Jouw bevalling, jouw ervaring

doula Domi zwangerschapsbegeleiding

Wat mag je van mij als geboortedoula verwachten?

Bij mij krijg je een complete begeleiding.

Jouw wensen en keuzes staan op de eerste plaats.
Tijdens onze sessies doorheen jouw zwangerschap gaan we concreet aan de slag. We werken ook met de bewezen HypnoBirthing® cursus.
Vanaf 37 weken in jouw zwangerschap, sta ik 24/7 voor je klaar. Ik sta je continu bij, zowel emotioneel, fysiek als praktisch. Kies je voor een watergeboorte, dan kan je gratis gebruik maken van een bevalbad.
Wanneer het past, kom ik op bezoek voor een postpartum gesprek waarin we jullie ervaring overlopen en kijken waarbij ik nog kan helpen.

Ons traject

Een complete begeleiding

Bij mij krijg je een bewezen begeleiding. Deze kan starten vanaf het moment dat je in verwachting bent, tot enkele weken na de geboorte – en vaak ook langer. Ons traject is een complete doula-begeleiding, aangevuld met de HypnoBirthing® cursus volgens de Mongan methode. Dit is de optimale voorbereiding voor jou en je geboortepartner.

We starten met een kennismakingsgesprek, waarin we elkaar beter leren kennen. Daarin vertellen jullie mij wat jullie verwachtingen en behoeften zijn. Uit dit gesprek gaat blijken of er een goede ‘klik’ is tussen ons. Dit is ontzettend belangrijk omdat ik jullie een hele tijd begeleid en aanwezig ga zijn bij de geboorte van jullie kindje – een bijzonder en intiem moment.

Yes, ik mag jullie doula zijn!

Tijdens het intakegesprek verkennen we de vele geboortekeuzes, waaruit jij en je geboortepartner kunnen en mogen kiezen. We bespreken allerlei scenario’s zodat ik op eender welk moment weet wat jullie geboortewensen zijn. Ik informeer jullie steeds neutraal en objectief over jullie opties. Elke keuze is helemaal oké. Ik vind het belangrijk dat je weet waarvoor je kiest – en de voordelen én de nadelen kent.

In de sessies tijdens je zwangerschap gaan we aan de slag met allerlei technieken. Via deze technieken leer ik jouw geboortepartner hoe je te ondersteunen tijdens de zwangerschap en de geboorte. Dit zijn onder andere massagetechnieken, drukpunten, ademhalings- en ontspanningstechnieken. We proberen allerlei technieken uit en zo ervaren we degene die het beste bij jullie passen. We staan nog eens stil bij jullie geboortewensen en hoe jullie nu naar de geboorte toeleven. Uiteraard beantwoord ik al jullie vragen. Het aantal vervolgsessies stemmen we af op jullie behoeften.

doula Domi geboortedoula geboorte

Hoera, de geboorte komt er aan!

Vanaf 37 weken in jouw zwangerschap, sta ik 24/7 voor je klaar. Wanneer de geboorte start en vanaf het moment dat jullie mij erbij willen, kom ik naar jullie. Ik sta jullie continu bij, zowel emotioneel, fysiek als praktisch. Ongeacht de duur van de geboorte blijf ik bij jullie. Als je dit wilt, maak ik ook foto’s of film ik jouw magisch moment.

Na de geboorte laat ik jullie even bekomen maar blijf ik wel bereikbaar. Wanneer het past, kom ik op bezoek voor een postpartum gesprek waarin we jullie ervaring overlopen en kijken waarbij ik nog kan helpen. Ik geef jullie graag nog informatie over bijvoorbeeld borstvoeding, je baby dragen op een veilige en comfortabele manier en beantwoord al jullie vragen. Nadien mag je me natuurlijk altijd nog contacteren, ik hoor graag hoe het met jullie gaat!

Praktisch

  • Je kan op elk moment van je zwangerschap een doula-traject starten. Natuurlijk is het beter om dit vroeg te doen, zodat we onze sessies kunnen spreiden en dat we jouw tempo kunnen volgen.
  • Sessies gaan bij jou thuis door of in De Geboortepraktijk in Kontich.
  • Vanaf week 37 in jouw zwangerschap ben ik 24/7 stand-by en onmiddellijk oproepbaar. Hoewel ik er alles aan doe om bij de geboorte te zijn, staat er ook een back-up doula klaar, just in case.
doula Domi geboortedoula

Wonder-baar pakket

1295

Een complete begeleiding voor een unieke zwangerschap en geboorte.


Kennismakingsgesprek

HypnoBirthing® de Mongan Methode lessenreeks 12,5 uur verdeeld over vijf sessies

Prenataal sessie(s) om persoonlijk af te stemmen

Hulp bij opstellen geboortewensen

Onbeperkt contact via mail/WhatsApp/telefoon

24/7 beschikbaar vanaf 37 weken zwangerschap tot geboorte

Gratis gebruik bevalbad ter waarde van € 150

Extra ondersteuning door holistic pulsing, rebozo, massage, accupressuur, stuitconsult, en nog meer

Back-up doula

Continue ondersteuning bij geboorte

Foto’s van geboorte indien gewenst

Postpartum gesprek


Extra sessies zijn mogelijk aan € 50/uur. Prijs is exclusief verplaatsingsvergoeding aan € 0,37 per km.

Yes, ik wil Domi als doula!

Tussenkomst mutualiteit

De meeste ziekenfondsen voorzien een tussenkomst voor een postnatale doula.
Informeer bij jouw ziekenfonds, dit is zeker interessant!

Hoewel de HypnoBirthing® een bijzondere meerwaarde biedt, kan het doula-traject ook zonder deze cursus. Als je dit wenst, bespreken we een aangepaste prijs.

Omdat ik oprecht vind dat elke zwangere vrouw een doula verdient, kan een aangepast traject en aangepaste prijs besproken worden.

Ontdek hier alles over HypnoBirthing®

Mede dankzij haar was onze thuisgeboorte een fantastisch mooie ervaring. We houden dit geweldige gevoel de rest van ons leven bij. ❤️ Lieve Domi, dankjewel voor je aanwezigheid en ondersteuning.

Ilka & Steven

doula Domi zwangerschap
Scroll naar top