+32 (0) 495 71 86 98 dominique@douladomi.be

Doulabegeleiding

Wat bied ik aan?

Bij mij krijg je een complete begeleiding. Deze kan starten vanaf het moment dat je in verwachting bent, tot enkele weken na de geboorte – en vaak ook langer.

We starten met een kennismakingsgesprek, waarin we elkaar beter leren kennen. Daarin vertellen jullie mij wat jullie verwachtingen en behoeften zijn. Uit dit gesprek gaat blijken of er een goede ‘klik’ is tussen ons. Dit is ontzettend belangrijk omdat ik jullie een hele tijd begeleid en aanwezig ga zijn bij de geboorte van jullie kindje – een bijzonder en intiem moment.

Yes, ik mag jullie doula zijn! Tijdens het intakegesprek verkennen we de vele geboortekeuzes, waaruit jij en je geboortepartner kunnen en mogen kiezen. We bespreken allerlei scenario’s zodat ik op eender welk moment weet wat jullie geboortewensen zijn. Ik informeer jullie steeds neutraal en objectief over jullie opties. Elke keuze is helemaal oké. Ik vind het belangrijk dat je weet waarvoor je kiest – en de voordelen én de nadelen kent. 

In de vervolggesprekken gaan we aan de slag met allerlei technieken. Via deze technieken kan de geboortepartner mama ondersteunen tijdens de zwangerschap en de geboorte. Dit zijn onder andere massagetechnieken, drukpunten, ademhalings- en ontspanningstechnieken. We proberen allerlei technieken uit en zo ervaren we degene die het beste bij jullie passen. We staan nog eens stil bij jullie geboortewensen en hoe jullie nu naar de geboorte toeleven. Uiteraard beantwoord ik al jullie vragen. Het aantal vervolggesprekken stemmen we af op jullie behoeften.

Hoera, de geboorte komt dichterbij! Vanaf 37 weken zwangerschap ben ik 24/7 stand-by en dus bereikbaar voor jullie. Wanneer de geboorte start en vanaf het moment dat jullie mij erbij willen, kom ik naar jullie. Ik sta jullie continu bij, zowel emotioneel (ondersteuning, aromatherapie, sfeerverlichting,…), fysiek (massage, drukpunten, pijnverlichting, ademhalings- en ontspanningstechnieken,…) als praktisch (eten en drinken, wensenlijst bespreken met zorgverleners,…). Ongeacht de duur van de geboorte blijf ik bij jullie. Indien gewenst, maak ik ook foto’s van dit bijzonder moment.

Doula Domi geeft een rebozo massage

Na de geboorte laat ik jullie even bekomen maar blijf ik wel bereikbaar. Wanneer het past, kom ik op bezoek voor een postpartum gesprek waarin we jullie ervaring overlopen en kijken waarbij ik nog kan helpen. Ik geef jullie graag nog informatie over bijvoorbeeld borstvoeding, baby dragen op een veilige en comfortabele manier en beantwoord al jullie vragen.

Een doula, wat kost dat?

Ik bied één formule aan omdat ik elke mama en partner het allerbeste wil geven, compleet aangepast aan alle wensen. Jouw traject is een volledige doula-begeleiding, aangevuld met de HypnoBirthing® cursus volgens de Mongan methode. Dit is de optimale voorbereiding voor jou en je geboortepartner. Elke zwangerschap is anders, dus ik stem mij graag volledig af op jullie behoeften en wensen.

Alle prijzen zijn inclusief BTW en exclusief transportkosten (parkeerkosten en vervoersonkosten aan € 0,35/km).

Ik vind het belangrijk dat elke vrouw een doula mag hebben. Iedere persoonlijke situatie is verschillend. Als de kosten een probleem zijn of als jij de begeleiding anders ziet, neem dan toch gerust contact op. We geraken er wel uit!

 

Terugbetaling ziekenfondsen

Deze ziekenfondsen doen een volledige of gedeeltelijke terugbetaling voor een doula. Informeer steeds bij jouw ziekenfonds! 

Vlaams & Neutraal Ziekenfonds

Vlaams & Neutraal Ziekenfonds

Partena Ziekenfonds terugbetaling doula

Partena

De Voorzorg

De Voorzorg Antwerpen